måndag 19 september 2011

Tarte flambée Alsacienne


Man skulle kunna beskriva Flammkuchen som en fransk variant på pizza.
Den bakades förr för att testa om ugnen hade rätt värme för att baka bröd.



1 sats pizzadeg (hemgjord eller köpt)
2 dl crème fraîche
200 g Munster ost (går bra med annan lagrad kittost)
150 g bacontärningar
200 g gul lök, skuren i tunna strimlor
muskot, salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader
Kavla degen lövtunn och lägg ut den på en plåt med smörpapper.
Blanda crème fraîche med 1/4 tsk salt, 1 krm muskot och lite nymalen peppar.
Bred ut detta på degen. Lämna en kant på 1 cm runt omkring.
Fräs löken genomskinlig i lite smör.
Fördela löken och baconet ovanpå.
Krydda med peppar.
Grädda i mitten i ca 18 minuter.
Servera tarten på en tunn träskärbräda.
Drick ett vitt Alsace vin till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar