Man skulle kunna beskriva Flammkuchen som en fransk variant på pizza.
Den bakades förr för att testa om ugnen hade rätt värme för att baka bröd.
1 sats pizzadeg (hemgjord eller köpt)
2 dl crème fraîche
200 g Munster ost (går bra med annan lagrad kittost)
150 g bacontärningar
200 g gul lök, skuren i tunna strimlor
muskot, salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader
Kavla degen lövtunn och lägg ut den på en plåt med smörpapper.
Blanda crème fraîche med 1/4 tsk salt, 1 krm muskot och lite nymalen peppar.
Bred ut detta på degen. Lämna en kant på 1 cm runt omkring.
Fräs löken genomskinlig i lite smör.
Fördela löken och baconet ovanpå.
Krydda med peppar.
Grädda i mitten i ca 18 minuter.
Servera tarten på en tunn träskärbräda.
Drick ett vitt Alsace vin till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar