En enkel rätt som passar vid alla tider på dagen och alla årstider. Ett Sauvignon Blanc eller ett torrare rosévin funkar allra bäst till.
CHÈVRE OMELETTE
4 Personer
8 ägg
4 msk vatten
3 msk olivolja
2 tomater
250 gram Chèvreost
2 st schalottenlökar
1 msk franska örter
salt
svartpeppar
TILLAGNING
Finhacka schalottenlöken. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs schalottenlöken mjuk i stekpannan. Vispa ihop äggen och vattnet med lite salt och peppar och häll ner i den lagom varma stekpannan. När botten på omeletten börjar att få lite yta dela getosten över omeletten och lägg på tomaterna i tunna skivor. Strö över dom franskaörterna och låt puttra långsamt tills den är klar. Tänk på att den ska vara krämig. Servera direkt ur pannan med en härlig grönsallad.
Bon Appétit
VINTIPS
Domaine du Pré Baron Sauvignon Blanc (nr; 2712 )
Réserve de Bonnet Rosé (nr; 3181 )
SALUT!!
Mmm, låter kanon!! Skall precis göra en omelett men jag kör med makrillfilé idag istället för ost. Provar detta en annan dag! Kram Annica
SvaraRadera