torsdag 24 februari 2011

Chèvre Omelette

En enkel rätt som passar vid alla tider på dagen och alla årstider. Ett Sauvignon Blanc eller ett torrare rosévin funkar allra bäst till.

CHÈVRE OMELETTE

4 Personer

8 ägg
4 msk vatten
3 msk olivolja
2 tomater
250 gram Chèvreost
2 st schalottenlökar
1 msk franska örter
salt
svartpeppar

TILLAGNING

Finhacka schalottenlöken. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs schalottenlöken mjuk i stekpannan. Vispa ihop äggen och vattnet med lite salt och peppar och häll ner i den lagom varma stekpannan. När botten på omeletten börjar att få lite yta dela getosten över omeletten och lägg på tomaterna i tunna skivor. Strö över dom franskaörterna och låt puttra långsamt tills den är klar. Tänk på att den ska vara krämig. Servera direkt ur pannan med en härlig grönsallad.

Bon Appétit

VINTIPS

Domaine du Pré Baron Sauvignon Blanc (nr; 2712 )

Réserve de Bonnet Rosé (nr; 3181 )

SALUT!!

1 kommentar:

  1. Mmm, låter kanon!! Skall precis göra en omelett men jag kör med makrillfilé idag istället för ost. Provar detta en annan dag! Kram Annica

    SvaraRadera