måndag 28 februari 2011

Örtad Salmalax



Här kommer mitt Martins och Isabells bidrag!

RÅSTEKT RATTEPOTATIS MED ÖRTAD SALMALAX OCH SYRADE SOLROSSKOTT

1 portion

160 gram Salmalax
½ dl finhackad färsk dragon
4 st rattepotatisar
2 dl solrosskott
smör
rapsolja
1 dl torrt vitt vin
1 msk dragonvinäger ( vitvins)
salt
peppar
cayennepeppar
citron

Skiva potatisen i lagom tjocka skivor. Värm upp stekpannan med lite rapsolja och sautera potatisen gyllenbrun.Salta och peppra potatisen. Lägg på papper innan servering så att den överflödiga rapsoljan försvinner.
Skär till salmalaxen i en vacker bit och badda den i lite rapsolja sedan i dragon, salt, peppar och lite cayennepeppar.
Värm smöret i stekpannan och stek salmalaxen runt om på medelvärme, den ska fortfarande vara rosa i mitten. När den nästan är klar glacera av pannan med det vita vinet och ös salmalaxen med vin och smörskyn.
Lägg solrosskotten i en skål och blanda dom med lite rapsolja och dragonvinäger, låt ligga i nån minut och låt sedan rinna av i ett durkslag.
Lägg potatisen fint på tallriken, dela Salmalaxen försiktigt i två bitar och lägg ovanpå. Toppa med solrosskotten och en citronklyfta.
Får ni inte tag i Salmalax går det självklart bra med vanlig lax!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar