Här kommer den härliga soppan som tog mig vidare i tävlingen i Göteborg! Ha en härlig helg! / Catrin
4 portioner
75gram smör
225gram färsk grönsparris
4msk mjöl
750ml kycklingbuljong
125ml sött vitt vin
250ml vispgrädde
125 ml opastöriserad brieost med kanten bortskuren
Smält smöret i en kastrull, lägg i sparrisen och sautera den i 5min. Rör i mjölet sänk värmen och koka i 2min. Tillsätt hälften av buljongen, vin och grädde och sjud i 10min. (späd med mer buljong allteftersom så att den blir lagom tjock, jag vill ha den rätt tjock men det är en smaksak)
Häll soppan i en matberedare eller mixer och purea. Häll tillbaka i kastrullen och värm upp igen. Rör ned osten bit för bit och låt sjuda långsamt tills allt har smält. Är den inte slät kan du mixa den igen. Servera rykande het.
Vintips; Chateau Menota nr ; 4087 (122kr) Jag använder samma vin i soppan som i glasen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar