
Här får ni receptet på ett bröd som är lätt att göra och passar till det mesta! Härliga dofter och av fänkål rosmarin och citron.
1 paket jäst
7 dl fingervarmt vatten
rivet skal från en citron
2 tsk fänkål
1½ liter vetemjöl
1 dl olivolja
1 tsk salt
flingsalt
färsk rosmarin
Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, citronskalet och 1 tsk av fänkålsfröna.
Tillsätt mjölet i omgångar. Rör först med en träslev, knåda sedan degen med händerna i 5min. Lägg i saltet mot slutet. Låt degen jäsa i en timma. Sätt ugnen på 225grader. Smörj en långpanna med olivoljan. Tryck ut degen med fingrarna över hela lång pannan. Strö över resten av fänkålsfröna och lite flingsalt. Tryck ner några kvistar av färsk rosmarin. Baka av i mitten av ugnen i 225grader i 25 minuter. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar